VÄNNERNA I KUNGASKOGEN PRIVAT

0,00 kr exkl. moms

VÄNNERNA I KUNGASKOGEN PRIVAT

0,00 kr exkl. moms

Artikelnr: 46701 Kategorier: , ,

Beskrivning

”Snick & Snack Vännerna i Kungaskogen bygger en koja” Privatupplaga (för användning i hem).

Handling
Välkommen till ”Vännerna i Kungaskogen” där ekorren Snick och igelkotten Snack bor. De har världens bästa grej på gång: Snick och Snack ska bygga en hemlig trädkoja. Medan de planerar och börja bygga kommer de på att det har ju inga verktyg. Raffe Räv har verktyg men han är inte så glad att dela med sig av sina saker. Kan de låna Raffes verktyg eller måste han vara med på bygget då? Men Snick och Snack kommer på att allt kan blir roligare när man leker flera. Kaninen Bitis får inte vara med för kojan är hemligt område och skatan Hotta stjäl hammaren och förstör därigenom för de andra. Konflikter uppstår när fler vill vara med men alla lär sig att samarbete lönar sig. Och man kan säga förlåt när man är dum. Två kompisar blir 3 kompisar, 4 kompisar osv. Papegojan Maraca, klimatflykting, tas om hand mitt i leken och hon får också vara med. Kojan blir klar och 6 nya kompisar firar nu med ett hejdundrande kalas tillsammans med skogens konung, Kung Älgvis. Och visst är man rädd om naturen.

Om budskap och värdegrunder
Istället för att röstas ut som vi idag ser på TV bygger sagan om ”Vännerna i Kungaskogen” på att man kan samarbeta, dela med sig, hjälpas åt och vara vänner. Det finns plats för alla, och de två vännerna Snick och Snack blir ju till slut 6 nya kompisar. Kungaskogen bygger och stärker relationer. I Kungaskogen får alla vara med. Barnen lär sig att vara schysst och en bra kompis. Samarbete och vänskap är roligt och det är viktigt att ta avstånd från utanförskap och att lösa konflikter.
Berättelsen tar alltså upp det viktigaste i dag: vänskap, kompisar, respekt för andra, empati, utanförskap, konflikthantering, natur och klimat med hjälp av sagan och underhållningens form utan moraliserande pekpinnar.

Alltför många barn idag vet hur det känns att inte få vara med och leka eller att bli mobbade. Individualismen breder ut sig allt längre ned i åldrarna och samarbete, hjälpsamhet och ord som förlåt passar inte in i den bilden.
Till sagan finns 12 sånger, också med värdegrundande budskap om att leka tillsammans, vara vänner, inte lämna någon utanför, dansa och ha roligt, vara rädd om naturen, gyllene regeln mm
Boken är en fin present till alla barn och de kan ta med sig Kungaskogens viktiga budskap vidare i livet.

Sjung, läs eller både och
Du kan läsa den som en vanlig saga eller lyssna till den när Börje Ahlstedts berättarröst varvas med djurens dialoger på dialekt och alla de nya sångerna. Noterna i boken gör att Du själv kan sjunga och spela med. Var aktiv och ställ frågor till barnen, mellan sångerna, i samband med Bitis utfrysning och ge dem en chans att berätta om sina kompisar.

Produktfakta
Ålder 3 – 8 år. Stort format (33 x 23,5 cm) i liggande ”typ Elsa Beskow – format”. Hårda pärmar med limtrådbindning och högkvalitativt papper med originalbilder, 48 sidor. Bilder med högläsningstext, noter till 12 nya sånger (med text och ackordanalyser) och ljudmaterial med 2 timmars speltid. Hela ljudmaterialet finns på App, CD eller Spotify. Välj själva plattform att spela upp. Appar och CD medföljer boken.
Ljudmaterialet har nära 2 timmars speltid med dialoger (man hör hela sagan med alla djurens röster), berättelse, sång och musik (ja man kan säga att det är en hel barnmusical). Berättare är Börje Ahlstedt. 25 personer har medverkat i projektet.
Nyskapade karaktärer med härliga akvarellbilder. Kungaskogen är svensk originalproduktion i samarbete mellan ILKA Förlagsprodukter AB, Wasa Music AB och en mängd artister och musiker.

Succé
”Vännerna i Kungaskogen” är idag en barnboksklassiker med härlig medryckande sång, dans och musik i olika musikstilar. Sagan har gjort storsuccé bland barn och även vuxna. Sagan spelas också som barnteater och har setts av över 100 000 barn. Just nu streamas föreställningen på svenska förskolor. Till sagan finns merchandise (pussel, tröjor, spel, mjuka handdockor mm).

Länkar
Lyssna på ett medley Kungskogensånger. Klicka på denna länk.
Över 2 miljoner visningar på YouTube, Vikcka Vicka. Dansa med Raffe Räv. Klicka på denna länk.
Läs gärna med om hela projektet på Kungaskogens egna hemsida: www.kungaskogen.se Klicka på denna länk.


Brev från författaren Lisa
Hej alla i Kungaskogen!
Det är roligt att så många tycker om min saga om vännerna och att Snick och Snack får vara med barnen när de leker, fantiserar och lär. Barndomen är det viktigaste barn har och jag hoppas att Kungaskogen är en bra plats att vara på när man är barn. Ni som läsare kanske har någon önskan eller synpunkter? Om Ni vill ha kontakt med mig, mejla gärna till förlaget: idea@ilka.se
Många hälsningar Lisa


Upphovspersoner och förlag
Text: Lisa Grane. Bild: Ingela Bergmann. Musik: Joc Lind, Lisa Grane och Vilhelm Ersmark. Förlag: Förlagshuset Wasa, Malmö.

Medverkande musik och skådespelare
Arrangemang: Vilhelm Ersmark, Trummor, akustisk gitarr, elgitarr, synt, ukulele, rytminstrument: Vilhelm Ersmark Dragspel: Rolf Alm, Flöjt, saxofon och klarinett: Olle Schnipper, Piano: P O Nilsson, Vilhelm Ersmark, Bas: Jonas Reingold, Ulf Rådelius, Inspelning gjord i Big Street studio och Jinglebeat studio. Mixning: Henrik Larsson, Sångproducent: Daniel Zangger Borch, Noter: Ulf Rådelius, Sång: Lisa & Ville
Roller: Snick: Magnus Ödén, Snack: Joakim Narin, Raffe: Joakim Narin, Bitis: Maria Norgren, Hotta: Karin Mannerström
Maraca: Elin Abelin, Älgvis: Magnus Ödén

Viktigt
Denna upplaga vänder sig till barn i hem. För användning av Kungaskogen i offentlig miljö (förskola, skola, kyrka, yrkesutövning, bibliotek mm) finns speciella paket med extra licens. Logga in på kundtyp skola och sök på Kungaskogen. Läs mera i våra köpvillkor. Boken säljs till privata brukare genom denna hemsida. Copyright: Förlagshuset Wasa/ILKA Förlagsprodukter AB/Wasa Music AB. Kungaskogen är registrerat varumärke och musiken är Stimregistrerad.

Välkommen till Vännerna i Kungaskogen!

Copyright: 2023 Förlagshuset Wasa/ILKA Förskoleprodukter AB | All Rights Reserved.

Varukorg

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping

Välkommen in!

Vänligen ange kundkategori.